Monday, November 15, 2010


FRANK PLANT: WE KNOW WHAT YOU ARE THINKING

23 Kasım 2010 – 8 Ocak 2011
Açılış: 23 Kasım 2010 Salı / 18:30 – 21:00

SODA, Barselona’da yaşayan Amerikalı sanatçı Frank Plant’ın heykelleri ve üç boyutlu çelik resimlerinden oluşan 24 eserinin yer aldığı kişisel sergisini sunar…

Çin, Almanya, Hollanda, İspanya, Portekiz gibi dünyanın pek çok ülkesinde sergilere katılmış olan Plant’in çalışmaları, Türkiye’de ilk defa sergileniyor.

Sanatçının çalışmalarının temel medyası, bulduğu nesnelerle birleştirdiği kaynaklanmış çelik. Erken dönemlerinde iki boyutlu çalışmalar ve kinetik metaldan heykeller yapan sanatçı, daha sonra kullandığı malzemeleri çeşitlendirmiş; fotoğraf, ahşap arkafonlar, ışık kutuları, motorlar, sensörler, ses ve müzik, heykellerinin bütünleyici parçaları haline gelmiş. İzleyiciyle iletişim kurmanın yeni yollarını araştıran sanatçının işlerinde, interaktif çalışmalar gittikçe ağırlık kazanan bir unsura dönüşmüş.

Plant, “We Know What You Are Thinking/Ne Düşündüğünü Biliyoruz” adlı bu son sergisindeki çalışmaları şöyle açıklıyor: “Çalışmalarım fiziksel ve sosyal gözlemler üzerine kurulu. Çevremdekileri birer kompozisyon olarak değerlendiriyorum; ister kompozisyon olsun ister bir nesne, cümle ya da sosyal bir durum. Çalışmanın açık ve ulaşılabilir olması benim için önemli. Armoni ve uyumsuzluk arayışındayım ve bu iki durumu da anlamlı ve büyüleyici buluyorum. Beni çevreleyen sosyal farkındalık sebebiyle bu konuları bazen çalışmalarımda işliyorum. Benim için insanların iletişimindeki ince detayları bulup incelemek, günlük hayatımızdaki denge ve simetrinin varlığını ya da varolmayışını ortaya koymaktır.”

Mart 2010 SCOPE, New York sanat fuarına katılan ve Avrupa ve Amerika’da bir çok özel ve kamusal koleksiyonda eserleri yer alan sanatçı “Ne Düşündüğünü Biliyoruz” adlı sergisiyle 8 Ocak 2011’e kadarSODA’da.


Frank Plant: hierroglyphic.blogspot.com/
SODA
Şakayık Sok. No: 37/1 34365 Nişantaşı- İSTANBUL
Tel: +90 212 231 89 88
soda@sodaistanbul.com
www.sodaistanbul.com

No comments:

Post a Comment